• In English
  • Як відрізнити натуральне вершкове масло від підробки?
    , опубліковано 28 Січня 2020 року о 13:13

    Зараз дуже проблемним є придбання масла вершкового натурального, без фальсифікації. Як не помилитись при купівлі саме масла, а не спереду?
    Зрозуміло, що кінцевий результат щодо наявності в маслі вершковому рослинних жирів може показати тільки лабораторний аналіз, але при органолептичній оцінці, тобто визначенні кольору, запаху, смаку його суть може зрозуміти і кожен споживач.
    Що потрібно для цього зробити?
    – визначити запах, тобто понюхати – повинен бути природній запах вершків. Фальсифіковане масло не має запаху вершків, воно пахне знеособленим жиром, тобто присутній специфічний запах, характерний для спреду, кондитерських жирів, або різкий запах штучних ароматизаторів;
    – визначити структуру, вона не повинна бути як пластилін;
    – якщо купувати масло вершкове на ринку чи в магазинах, де воно зберігається при низьких температурах, масло повинне бути твердим. Якщо при натисканні масло м’яке, то, ймовірно, ви маєте справу з спредом або з іншим продуктом, де є рослинні жирі;
    – потрібно звертати увагу на колір масла, так як у фальсифікат часто додають барвники. Справжнє вершкове масло може бути тільки світло-жовтого або блідо-жовтого кольору. Масло яскраво-жовтого кольору найчастіше не масло.
    При купівлі масла вершкового обов’язково необхідно уважно дивитися на цілісність упаковки та маркування, при цьому звертати увагу на склад продукту та дату виготовлення. Також важливим є місце зберігання та товарне сусідство його під час реалізації.

    Call Now Button
    Будь в курсі подій