• In English
  • У Головному управлінні Держпродспоживслужби підбили підсумки роботи за 9 місяців 2019 року
    , опубліковано 13 Листопада 2019 року о 22:22

    12 листопада відбулося засідання колегії Головного управління Держпродспоживслужби в Чернівецькій області за участю начальника ГУ ДПСС Олександра Александрюка, його заступників, керівника Чернівецького міського управління ДПСС, директорки Чернівецької філії ДП “Агентство з ідентифікації та реєстрації тварин”, керівників профільних структурних підрозділів ГУ ДПСС, начальників районних управлінь Держпродспоживслужби та лікарень ветеринарної медицини.

    Фахівці відомства підбили підсумки роботи Головного управління Держпродспоживслужби в Чернівецькій області за низкою напрямків. Зокрема розглянули виконання плану заходів державного контролю у сфері безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини та шляхи вдосконалення діяльності в частині виявлення й вилучення з обігу небезпечної та фальсифікованої продукції; обговорили результати роботи у галузі санітарного та епідемічного благополуччя населення за звітний період; проаналізували проблемні питання в реалізації державної політики щодо імунізації та карантину тварин, захисту рослин, насінництва та розсадництва, фітосанітарного моніторингу сільгоспугідь, а також заслухали інформацію про здійснення заходів щодо захисту прав споживачів і ринкового нагляду.

    Члени колегії окремо приділили увагу питанню запобігання виникнення спалахів інфекцій та харчових отруєнь на території Чернівецької області та наголосили на важливості заходів державного контролю задля збереження стабільної санітарно-епідемічної та епізоотичної ситуації. Про стан виконання плану протиепізоотичних заходів на Буковині доповіла Любов Штефуряк. Протягом звітного періоду в населених пунктах Чернівецької області фіксували випадки АЧС та сказу тварин. Наразі два неблагополучні пункти оздоровлено, а в решті тривають карантинні обмеження.

    Про стан захворюваності на інфекційні хвороби в області проінформувала Наталія Клімчук. Зокрема зафіксовано незначний ріст захворюваності на гастроентероколіти, гострі кишкові інфекції та ротавірусний ентерит. Натомість зменшилась кількість випадків сальмонельозу. Водночас за звітний період зросла захворюваність на лептоспіроз та туберкульоз.

    Крім того, члени колегії проаналізували роботу у сфері захисту прав споживачів, реклами, антитютюнового законодавства та ринкового нагляду – про це детально проінформувала керівниця профільного управління Наталя Гончар. За звітний період надійшло 455 звернень громадян, більшість із них пов’язані з порушеннями при реалізації та гарантійного обслуговування побутової техніки, надання послуг та обманом споживачів щодо неналежної якості товарів.

    Очільниця управління фітосанітарної безпеки Вержинія Коврик повідомила про стан реалізації державної політики у сфері карантину та захисту рослин, контролю в сфері насінництва і розсадництва, окреслила проблемні питання та пріоритетні завдання на найближчий період. Зокрема під час виступу наголосила на важливості ретельної перевірки продукції, котру імпортують у Чернівецьку область з інших країн. Так, протягом звітного періоду фахівці управління фітосанітарної безпеки виявляли шкідливі організми у партіях томатів (південноамериканську міль) та абрикосів (середземноморську плодову муху), котрі привезли з Туреччини й Іспанії. Вантаж знищено та оформлено нотифікації про невідповідність імпортованого товару.

    Заслухавши доповіді керівників профільних підрозділів, Олександр Александрюк підбив підсумки діяльності Головного управління Держпродспоживслужби в Чернівецькій області за 9 місяців поточного року, дав доручення працівникам відомства виконати рекомендації щодо покращення результатів діяльності у визначених напрямках, врахувавши зауваження та пропозиції, котрі прозвучали під час засідання колегії.

    Роботу структурних підрозділів ГУ ДПСС області та установ, які їй підпорядковані, за 9 місяців 2019 року визнано задовільною.

    Call Now Button
    Будь в курсі подій