Перейти до основної сторінки
Діти – це наше майбутнє, наш сенс життя і щастя. Тому спеціалісти Головного управління Держпродспоживслужби в Чернівецькій області, разом з керівником, Анжелою Косован, приділяють велику увагу саме освітнім закладам області та міста.
В ході позапланових перевірок на харчоблоках, які були проведені минулого тижня, найбільше виявлено таких порушень: неякісне миття та дезінфекції обладнання, відсутність гарячої води, не ведеться боротьба зі шкідниками, не ведеться контроль за температурними режимами в холодильниках при зберіганні харчових продуктів, в холодильниках зберігається продукція невідомого походження без маркування, недостатня кількість холодильного обладнання, нерозроблені постійні процедури засновані на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках.
Досі залишається багато питань і до вимог санітарного законодавства, а саме: відсутні відомості про проведення генеральних прибирань з застосуванням дезінфекційних засобів, харчоблоки потребують оздоблення стін та стелі корозійностійкими матеріалами (стійкими до впливу дезінфекційних засобів), в коморах для зберігання харчових продуктів відсутній контроль за температурним режимом та рівнем вологості, прибиральний інвентар не маркований.
Такі перевірки є дуже важливими, тому, що контроль за харчуванням наших дітей повинен бути. Ми зробимо так, що у майбутньому буде значно менше порушень, а всі недоліки та зауваження – усунені.
Попередня
Наступна