• In English
  • На території Чернівецької області проходять навчання щодо проведення заходів недопущення виникнення африканської чуми свиней
    , опубліковано 09 Листопада 2017 року о 16:16

    За ініціативи Чернівецької обласної державної адміністрації  Головним  управління Держпродспоживслужби в Чернівецькій області та інспекторами продовольчої та сільськогосподарської організації об’єднаних націй на території  Чернівецької області  проведено семінари на тему: “Підвищення обізнаності про африканську чуму свиней”.

    На семінарах  – нарадах прийняли участь голови районних державний надзвичайних протиепізоотичних комісій, голови сільських, селищних Рад, інспектори Держпродспоживслужби, лікарі ветеринарної медицини районних,  дільничних лікарень ветеринарної медицини, керівники, власники свиногосподарств. В даних заходах участь взяли представники всіх районів Буковини.

    Начальник Головного управління Держпродспоживслужби в Чернівецькій області  Олександр Александрюк ознайомив присутніх з епізоотичною ситуацію на території Чернівецької області та заходами, які проводяться на території області.

    Національний консультант продовольчої та сільськогосподарської організації ООН  Олександр Ревнівцев ознайомив з ситуацією  щодо африканської чуми  в світі та України та провів лекцію щодо заходів,  які необхідно проводити в індивідуальному секторі та господарствах різних форм власності.

          ГУ Держпродспоживслужби в Чернівецькій області вкотре застерігає, що для того щоб не впуститити африканську чуму свиней  у Ваш двір або господарство необхідно:

    • перезуватися і переодягатися, коли заходите у приміщення зі свинями;
    • якщо ходите до лісу (збирати гриби чи ягоди), у жодному разі не заходьте у цьомуо дязі та взутті до свинарника, адже на ньому може бути вірус АЧС. У лісі вірус шириться через дикого кабана;
    • перед входом у свинарник покладіть килимок (краще поролоновий), який регулярно змочуйте дезінфекційним засобом;
    • не пускайте у свинарник сусідів та інших сторонніх людей;
    • не випускайте свиней з хліва – їх не можна вигулювати;
    • не утримуйте в одному приміщенні зі свинями інших тварин чи птицю, особливо, якщо вони виходять на двір;
    • не годуйте свиней рештками зі свого столу та помиями. Однак, якщо цього не можна уникнути, прокип’ятіть їх упродовж 20 хв. перед тим, як згодуєте свиням;

    щодня оглядайте свиней, якщо виникла підозра, що вони захворіли, — обов’язково повідомте лікаря ветеринарної медицини.

    Call Now Button
    Будь в курсі подій