• In English
  • Дотримання протиепідемічних обмежень в «червоних» зонах закладами громадського харчування
    , опубліковано 07 Листопада 2020 року о 17:17

    Відповідно до протоколу засідання позачергового засідання Державної комісії техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій від 30.10.2020 року № 40 та протоколу засідання позачергового засідання обласної комісії техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій від 07.11.2020 року № 52 фахівцями Держпродспоживслужби Буковини спільно із працівниками Національної поліції України продовжуються здійснюватись моніторингові перевірки в адміністративно-територіальних одиницях, у яких  встановлено «червоний» рівень епідемічної небезпеки поширення COVID-19, зокрема на територіях Кіцманського, Заставнівського, Вижницького, Хотинського районів та міст Новодністровськ, Чернівці.

    Особлива увага при проведенні вище зазначених перевірок звертається на дотримання протиепідемічних обмежень в закладах громадського харчування (барів, ресторанів, кафе тощо), які мають право працювати  з 8:00 до 18:00 за умови допуску не більше 20 відвідувачів (з дотриманням вимоги 10 м. кв. на одну особу).

    Так, впродовж 4-6 листопада поточного року спільно із працівниками Національної поліції перевірено 95 закладів громадського харчування, порушення дотримання протиепідемічних обмежень виявлено на 4 об’єктах.

    Перевірками охоплені території Вижницького – 17, Заставнівського – 4, Кіцманського – 9, Хотинського – 25, Сокирянського – 14 районів та м. Чернівці-26,  порушення виявлені на територіях  Сокирянському та Хотинському районів (1 та 3 порушення відповідно).

    В Хотинському районі спільно з Нац. поліцією виявлено 2 заклади громадського харчування, які працювали після 18 години (ресторан ПАБ в           с. Клішківці та кафе «Релакс» в м. Хотин) та один заклад в с. Зарожани, працівники якого працювали без засобів індивідуального захисту органів дихання.

    В м. Чернівці під час спільних рейдових перевірок в вечірній час  зафіксовано роботу закладів громадського харчування «Панська гуральня» та «Піконтіко» після 18 години.

    Працівниками Дежпродспожислужби постійно фіксуються порушення протиепідемічних обмежень в закладах громадського харчування, не зважаючи на сумну статистику захворюваності і летальності від COVID-19.

    Всього по області зареєстровано 24079 підтверджених випадків захворювання на коронавірусну хворобу, з них 495 людини померло.

    Так, у Кіцманському районі зареєстровано підтверджено 3084 випадки захворювання на коронавірусну інфекцію, з них 34 випадки летальні, у Заставнівському підтверджено 1286 випадків, померло 32 людини, у Вижницькому – 1066, 22 летальних випадки, Хотинському – 1423 випадки, померло 28 осіб, а лідером є м. Чернівці, де підтверджено 9849 випадків захворювання на SARS-CоV-2 та померло 169 людей.

    Через недотримання карантинних вимог складено 4 протоколи про адміністративні правопорушення.

    Суб’єктам господарювання доведено вимоги роботи  закладів в умовах карантину.

    Робота в даному напрямку продовжується.

    Call Now Button
    Будь в курсі подій