«Ціни на продукти до святкового столу: як завчасно подбати про свій гаманець»

Останній місяць осені нагадує нам про початок зими, а значить – про початок наймагічніших і найсмачніших новорічних та різдвяних свят. І чи не основною статтею витрат в бюджеті  кожної родини є витрати для приготування святкових страв. А щоб не зіпсувати святкового настрою та уберегтися від неконтрольованих витрат  фахівці сектору контролю за регульованими цінами радять вже…

Детальніше

Новорічні прикраси: обираємо якісне!

Наближаються новорічні свята у зв’язку з цим збільшується попит на новорічні прикраси, які, на жаль, останнім часом не тішать споживачів своєю якістю. Іграшки та гірлянди можуть бути дуже небезпечними, тому важливо дбати не лише про різнобарв’я та красу, а й про здоров’я і власну безпеку. Головне управління Держпродспоживслужби в Чернівецькій області звертає увагу споживачів та…

Детальніше

Проводиться опитування малих і середніх фермерів щодо наслідків використання фальсифікованих ЗЗР

Проект Твіннінг «Засоби захисту рослин в Україні» проводить анкетування малих та середніх фермерів.

Зібрані дані будуть використані для підготовки кампанії з інформування малих і середніх фермерських господарств про ризики і небезпеку, що пов’язані з використанням фальсифікованих ЗЗР.

Просимо до 31 січня 2017 р. заповнити електронну анкету за посиланням: https://goo.gl/xkgyHt

Навчання фахівців ветеринарної медицини

Згідно плану роботи Головного управління Держпродспоживслужби в Чернівецькій області на базі Чернівецького регіонального навчально– консультативного центру кадрів АПК проведено навчання фельдшерів ветеринарної медицини дільничних державних лікарень ветеринарної медицини всіх районів області та м. Чернівці. Навчання проводилося на протязі 3-х днів згідно розробленого плану на тему: «Вдосконалення форм і методів ветеринарного обслуговування в сучасних умовах». Організатор навчання, керівництво, та фахівці обласної державної…

Детальніше

Кір залишається однією з основних причин смерті серед дітей раннього віку в усьому світі

Кір – це гостре вірусне захворювання людини з групи інфекцій, що мають повітряно – краплинний механізм передачі. Інфікуватись вірусом кору можна під час розмови, при кашлі, чханні. Поза організмом людини збудник нестійкий і гине протягом 2-х годин. Інкубаційний період (момент від потрапляння збудника в організм до появи перших ознак захворювання) триває в середньому 9 –…

Детальніше

Вітання зі святом Дня працівника сільського господарства!

Шановні працівники сільського господарства! Прийміть найщиріші вітання з нагоди професійного свята та подяку за плідну співпрацю. Хай надалі рясно колосяться щедрими врожаями Ваші ниви, хай втілюються у життя Ваші плани, задуми та сподівання на радість Вашим рідним, на благо розквіту краю та піднесення добробуту всього Українського народу. Хай обходять Вас природні стихії, а ваші родини…

Детальніше

Електромагнітне випромінювання в сучасному світі

Останнім часом набуває значного розвитку використання мобільних телефонів для доступу в мережу інтернет, що супроводжується появою великої кількості базових станцій, які і утворюють мережу стільникового радіотелефонного зв’язку. У зв’язку з цим будуються нові базові станції, проводяться бездротові лінії і т.д., тому у населення і виникає запитання, чи впливає на здоров’я електромагнітне випромінювання. До джерел електромагнітного…

Детальніше

На території Чернівецької області проходять навчання щодо проведення заходів недопущення виникнення африканської чуми свиней

За ініціативи Чернівецької обласної державної адміністрації  Головним  управління Держпродспоживслужби в Чернівецькій області та інспекторами продовольчої та сільськогосподарської організації об’єднаних націй на території  Чернівецької області  проведено семінари на тему: “Підвищення обізнаності про африканську чуму свиней”. На семінарах  – нарадах прийняли участь голови районних державний надзвичайних протиепізоотичних комісій, голови сільських, селищних Рад, інспектори Держпродспоживслужби, лікарі ветеринарної медицини…

Детальніше