Організація літнього відпочинку та оздоровлення дітей на Буковині

16 травня  поточного року відбулось засідання Обласної координаційної ради з питань організації та відпочинку дітей у 2018 році. З  метою забезпечення організації  оздоровлення та відпочинку дітей в області, прийнято розпорядження обласної державної адміністрації від 27.03.2018 № 286-р «Про організацію літнього оздоровлення та відпочинку дітей у 2018 році», яким затверджено склад обласної координаційної ради та склад…

Детальніше

Рекомендації населенню щодо необхідності проведення періодичного очищення та дезінфекції колодязів

Вживання якісної води для пиття є однією з найважливіших запорук Збереження  здоров’я людини  і її довголіття. Але потрібно пам’ятати, що вода  може  бути  одним  із  факторів  передачі  небезпечних  інфекційних захворювань, в  першу  чергу кишкових, а  також  хвороб,  спільних  для людей  і  тварин,  які  передаються  мишевидними гризунами – туляремії, лептоспірозу та інших. Найбільш поширеним джерелом питного водопостачання є підземні грунтові води,…

Детальніше

Нарада із уповноваженими лікарями ветеринарної медицини Чернівецької області.

15 травня 2018 року в Головному управлінні Держпродспоживслужби в Чернівецькій області під керівництвом начальника Олександра Александрюка відбулася нарада з уповноваженими лікарями ветеринарної медицини, які здійснюють ветеринарно – санітарне обслуговування м’ясопереробних підприємств області. Розглядались основні три питання: порядок за видачею ветеринарних документів на переміщення живих тварин; контроль здійснення утилізації відходів тваринного походження; дотримання вимог при маркуванні…

Детальніше

ПРАВИЛЬНО ЗАСТОСОВУЄМО ПЕСТИЦИДИ

Головним управлінням Держпродспоживслужби в Чернівецькій області здійснюється безпосередній виїзд в населені пункти Буковини для розгляду скарг від пасічників, фізичних осіб та фермерів щодо обробки сільськогосподарських культур пестицидами. У більшості випадків у своїх зверненнях скаржники  нарікають на: – непроінформованість населення перед застосуванням гербіцидів,  фунгіцидів та інсектицидів; – недотримання відстані до житлових забудов; – використання пестицидів у…

Детальніше

Авіаоброблення полів пестицидами та агрохімікатами можуть здійснювати лише сертифіковані авіакомпанії

В Україні триває період інтенсивного застосування хімічних засобів захисту сільськогосподарських рослин від шкідників, хвороб і бур’янів, в тому числі й за допомогою авіаційного методу внесення препаратів. Тому важливим є питання необхідності дотримання регламентів під час виконання авіаційно-хімічних робіт та недопущення не сертифікованих суб’єктів авіаційної діяльності для проведення таких робіт з метою уникнення негативних наслідків здоров’ю…

Детальніше

Регульовані шкідливі організми: рак картоплі та золотиста картопляна нематода

В Україні на сучасному етапі надзвичайно актуальною проблемою є охорона рослинних ресурсів від карантинних і особливо небезпечних видів шкідників, збудників хвороб рослин і бур’янів. Більше того, від цього залежить і престиж держави на світових ринках, куди відправляється значна кількість української продукції. Як і будь-яка інша рослина, картопля здатна уражуватись цілою низкою хвороб та шкідників. Однак…

Детальніше

До уваги пасічників та керівників сільгосппідприємств

З розвитком сільського господарства, з’явилося багато нових методів обробки  сільськогосподарських культур та нових видів пестицидів. Останнім часом випадки отруєння бджіл стали непоодинокими та спричиняють клопоту як пасічникам, які несуть збитки, так і сільському господарству – відповідачу. Для виключення випадків отруєння бджіл під час обробітку сільськогосподарських культур необхідно дотримуватися наступних правил, що встановлені законодавством України: 1.Власників пасік…

Детальніше

Дотримуючись простих правил, можна вберегтися від кишкових інфекцій!

«Мийте руки перед їжею!» Кишкові інфекції називають «хворобою брудних рук». Запланувавши відпочинок на природі, потурбуйтесь про запас чистої води для миття рук, овочів, фруктів і т.д. Не забувайте мити руки після відвідування туалету. Не допускайте використання води для пиття та приготування їжі з невідомих джерел! Подорожуючи, не беріть в дорогу продукти, що швидко псуються: ковбасні,…

Детальніше

Якість та безпечність питної води в Чернівецькій області за І квартал 2018 року

З метою профілактики інфекційних захворювань, пов’язаних із споживанням питної води на території Чернівецької області спеціалістами Держпродспоживслужби в Чернівецькій області ведеться постійний контроль щодо якості води відповідно до вимог ДСанПіНу 2.2.4-171-10 «Гігієнічні вимоги до води питної, призначеної для споживання людиною». За інформацією ДУ «Чернівецький обласний лабораторний центр МОЗ України» протягом І кварталу поточного року  в порівнянні…

Детальніше