Ситуація з АЧС в Європі ускладнилася

Епізоотична ситуація щодо поширення африканської чуми свиней (АЧС) у Європі залишається складною. Тенденція до погіршення простежується впродовж 2018 року, а особливо – за результатами липня поточного року. Відповідно до інформації Європейської системи нотифікації про хвороби тварин (ADNS) найбільше випадків серед домашніх тварин впродовж року фіксується у Румунії та Польщі. Так, наприклад, у Польщі з 1…

Детальніше

Будьмо УВАЖНІ при покупці їжі швидкого приготування

У зв’язку з  масовим отруєнням шаурмою в місті Києві та для попередження  можливості  захворювання на гострі кишкові інфекції Головне управління Держпродспоживслужби в Чернівецькій області проводить моніторингові обстеження  торгових точок по продажу шаурми в м.Чернівці та області спільно з керівництвом  ринків, внутрішніми контролюючими інспекціями, які  відповідають за безпечність продуктів харчування на ринках. Станом на 07.08.2018 року …

Детальніше

Державні інспектори ГУ Держпродспоживслужби в Чернівецькій області проведуть моніторинг закладів швидкого харчування.

На виконання доручення Голови Держпродспоживслужби В.І.Лапи з метою недопущення ускладнення санітарно-епідемічної ситуації щодо захворюваності на гострі кишкові інфекції та харчові отруєння серед населення Чернівецької області, пов’язаної з вживанням шаурми та інших харчових продуктів швидкого приготування, державними інспекторами районних, міського управлінь Головного управління Держпродспоживслужби в Чернівецькій  області буде проведено моніторинг закладів швидкого харчування на території області.…

Детальніше

Хто і в який спосіб має право займатися господарською діяльністю з громадського харчування

  Упродовж останнього часу в Україні спостерігається збільшення кількості закладів громадського харчування, до яких можна віднести не лише ресторани чи кав’ярні, але й кіоски з продажу вуличної їжі. Відповідно, питання безпечності придбаних там страв та захист прав споживачів набуває все більшої актуальності, зокрема в контексті зростаючої динаміки спалахів харчових отруєнь. Тому для розуміння процесу організації…

Детальніше

Державний контроль ГУ Держпродспоживслужби щодо реалізації фальсифікованого масла.

Державні інспектори  Головного управління Держпродспоживслужби в Чернівецькій області провели моніторингові перевірки щодо  реалізації масла селянського солодковершкового таких виробників, як: ПВП “Молокозавод Карпати”, ТОВ “Техмолпром”, ТОВ “Гадячсир”, ТОВ “Лозівський молочний завод” та ТОВ “Полтавамолпрод”. Моніторинговими перевірками охоплено 97 магазинів, 5 гуртівень та   86 торгових точок на агропродовольчих ринках, по результатах яких  не було виявлено  масла вище…

Детальніше

ГОТУЄМОСЬ ДО НОВОГО НАВЧАЛЬНОГО РОКУ!

Перед початком навчального року у батьків виникають  питання щодо  придбання  якісного та  безпечного  товару для школярів, а саме: шкільної друкованої продукції, ранців, портфелів тощо. З даного  питання Головне управління Держпродспоживслужби у Чернівецькій області інформує, що вищезазначена продукція повинна  відповідати вимогам  Державних санітарних норм і правил «Гігієнічні вимоги до друкованої продукції для дітей», затверджених наказом Міністерства…

Детальніше

Профілактика отруєння грибами!

З початку року  на території Чернівецької області було зареєстровано 7 випадків отруєнь грибами в побуті,  внаслідок яких постраждало 7 осіб, з них 1 дитина. Випадки зареєстровані в Глибоцькому, Путильському, Кельменецькому та Сторожинецькому  районах. Отруєння були обумовлені вживанням таких грибів, як сироїжки та маремухи. Не купуйте гриби на стихійних ринках чи у продавців на автошляхах. Безпечніше…

Детальніше

БЕРЕЖЕМО СВОЇХ СВИНЕЙ

Державними інспекторами Кіцманського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Чернівецькій області спільно з працівниками  національної поліції  17 липня 2018 року, в м. Кіцмань зафіксовано перевезення свиней без ветеринарних документів, проведено розслідування і встановлено, що заготівельники свиней родом із Житомирщини заготовляли живі свині на території населених пунктів Кіцманського району і здійснювали переміщення без ветеринарних документів. Грузовий…

Детальніше

На Буковині відбулося навчання щодо контролю за безпечністю харчових продуктів

Департамент роботи з персоналом Чернівецького регіонального навчально – консультативного центру кадрів Міністерства аграрної політики та продовольства України за участі Головного управління Держпродспоживслужби в Чернівецькій області провів 12 липня 2018 року навчання щодо контролю за безпечністю харчових продуктів. Участь у заході взяли начальники районних та Чернівецького міського управління ГУ Держпродспоживслужби в Чернівецькій області, начальники відділів та…

Детальніше