Що ми споживаємо: набув чинності закон, котрий зобов’язує виробників надавати споживачам розширену інформацію про продукцію

Дія закону поширюється абсолютно на всіх, хто пов’язаний із харчовою сферою, – і на виробників, і на продавців. Головний принцип: усе, що написано на етикетці, має відповідати дійсності. З 6 серпня починає діяти Закон “Про інформацію для споживачів щодо харчових продуктів”. Він прописує чіткі та зрозумілі правила, які дозволяють нам отримати вичерпну інформацію про харчові…

Детальніше

Головне управління Держпродспоживслужби в Чернівецькій області оголосило конкурс на зайняття вакантних посад державної служби

Так, відповідно до наказу Головного управління Держпродспоживслужби в Чернівецькій області від 05.08.2019 р. № 1489-од здійснюється відбір спеціалістів на такі посади:   Категорія «Б»: Начальника відділу безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Вижницького районного управління (156696) Завідувача сектору контролю за регульованими цінами (на період відпустки по догляду за дитиною основного працівника) (156697) Начальника відділу безпечності…

Детальніше

В Україні діятимуть нові вимоги до меду

Його маркуватимуть за певними критеріями для забезпечення належної поінформованості та запобігання введення споживача в оману.   В Україні затверджені вимоги до меду. Про це йдеться у відповідному наказі Міністерства агарної політики та продовольства від 19.06.2019 № 330, який зареєстрований в Міністерстві юстиції України 04.07.2019 за № 725/33696. Наказ дає ряд визначень таким поняттям, як злитий…

Детальніше

Скоро до школи! Поради батькам

Напередодні нового навчального року, батьки, готуючи дітей до школи,  повинні пам’ятати, що  придбані товари шкільного асортименту повинні   бути не тільки гарні за дизайном, але й безпечні, якісні та комфортні. Відповідно до вимог законодавства про захист прав споживачів споживач при придбанні товарів має право на отримання  інформації про назву товару, підприємство-виробника, його місцезнаходження, споживчі властивості, склад…

Детальніше

Будьмо уважні. Ботулізм – не зупиняється.

За результатами аналізу оперативних повідомлень територіальних органів Держпродспоживслужби за 6 місяців поточного року встановлено подальше погіршення санітарно-епідемічної ситуації щодо захворюваності на ботулізм. Так, станом на 01.07.2019  територіальні органи Держпродспоживслужби взяли участь у розслідуванні 56 випадків захворювання на ботулізм, під час яких постраждало 63 особи, із них 4 –померли, за аналогічний період 2018 року було розслідувано…

Детальніше

З 1 серпня міжнародні перевезення домашніх тварин здійснюються виключно за паспортами встановленого зразка

До уваги власників домашніх тварин (котів, собак), які здійснюють міжнародні перевезення своїх тварин! З 01.08.2019 відомості паспортів на тварин не встановленого зразка при перетині державного кордону не братимуться до уваги. Переміщення домашніх собак і котів здійснюватиметься виключно за ветеринарно-санітарними паспортами на домашню тварину встановленого зразка. Нагадаємо, що єдина форма бланку ветеринарно-санітарного паспорта на домашню тварину…

Детальніше

Кавуни й дині: коли та де купувати, чого остерігатися

Спеціалісти державних лабораторій ветеринарно-санітарної експертизи Держпродспоживслужби в Чернівецькій області за липень через перевищений вміст нітратів не допустили до реалізації 600 кг кавунів та динь. Кавуни й дині – улюблені літні ласощі. Ними смакують із задоволенням як діти, так і дорослі. Солодка соковита ягода у спекотний день – це не лише смачно, а й корисно. Тому…

Детальніше

До уваги жителів Буковини

Головне управління Держпродспоживслужби в Чернівецькій області повідомляє, що на виконання  наказу Міністерства аграрної політики України від 01.08.2014 року №288 “Про затвердження Правил заповнення, зберігання, списання ветеринарних документів та вимог до їх обліку” відомості паспортів, які не відповідають цьому наказу, до уваги при перетині кордону не братимуть. Ветеринарні паспорти на собак та котів видають державні установи…

Детальніше

Санітарно-епідемічна ситуація на території Чернівецької області за I-півріччя 2019 року

За 6 місяців поточного року на території Чернівецької області рівень інфекційної захворюваності без врахування носіїв, грипу та гострих респіраторних інфекцій зріс на 62,4%, за рахунок захворюваності на туберкульоз та гострі кишкові інфекції, викликані не встановленими збудниками. Викликає стурбованість значний ріст захворюваності на гострі кишкові інфекції різної етіології за червень місяць, хоча по області за 6…

Детальніше

Показники якості води по області за І півріччя 2019 року

З метою профілактики інфекційних захворювань, пов’язаних із споживанням питної води на території Чернівецької області спеціалістами Держпродспоживслужби в Чернівецькій області ведеться постійний контроль щодо якості води відповідно до вимог ДСанПіНу 2.2.4-171-10 «Гігієнічні вимоги до води питної, призначеної для споживання людиною». За даними проведення моніторингу якості питної води ДУ «Чернівецький обласний лабораторний центр МОЗ України» та Чернівецькою…

Детальніше