Що робити, якщо ви придбали неякісний товар

Якщо споживач виявив недоліки протягом встановленого гарантійного строку, в порядку та у терміни, визначені законодавством, то він має право вимагати: 1) пропорційного зменшення ціни; 2) безоплатного усунення недоліків товару в розумний строк; 3) відшкодування витрат на виправлення недоліків товару. Якщо ви помітили значні недоліки, які виникли з вини виробника товару (продавця, виконавця), або ознаки фальсифікації…

Детальніше

ПОСІВНА КОМПАНІЯ ПІД УРОЖАЙ 2020 РОКУ

За вікном осіння пора – час посіву озимих культур під урожай 2020 року. У кожного справжнього господаря постає питання чим сіяти, адже що посієш те й пожнеш. Звичайно, на ринку присутній широкий вибір насіння, як вітчизняної так і зарубіжної селекції. Вибирати доводиться і серед офіційно сертифікованого державою насіння та серед так званого «сірого» насіння. Тобто…

Детальніше

Як споживачеві правильно оформити звернення у випадку порушення його прав

Якщо права споживача порушили, йому слід звернутися з письмовим зверненням до Головного управління Держпродспоживслужби в Чернівецькій області. На перший погляд, це легко зробити. Однак практика свідчить про те, що значна частина звернень, які надходять до ГУ ДПСС області, оформлені неправильно та суперечать вимогам чинного законодавства. З огляду на це, питання, описані в таких заявах, не…

Детальніше

Хто такий споживач і які він має гарантії та права

Ми щодня щось купуємо: одяг, взуття, техніку користуємось послугами громадського транспорту, заправляємо пальним автомобіль, використовуємо мобільний зв’язок та інтернет. Усі ці блага цивілізації, звичайно ж, не є безкоштовними, тож коли ми їх оплачуємо, стаємо споживачами. За офіційним визначенням, споживач – це фізична особа, яка купує, замовляє, використовує або має намір придбати чи замовити продукцію для…

Детальніше

Держпродспоживслужба підбила підсумки роботи за 9 місяців

11 жовтня 2019 року відбулася колегія «Про підсумки роботи Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів за 9 місяців 2019 року та завдання на IV квартал 2019 року». Засідання відбулося за участю заступника Міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Тараса Висоцького, Голови Держпродспоживслужби Володимира Лапи, першого заступника Голови Андрія…

Детальніше

Безпека харчування дітей на контролі в Головному управлінні Держпродспоживслужби в Чернівецькій області

10.10.2019 при розмороженні риби хек працівниками харчоблоку    Ставчанського навчально-виховного комплексу Хотинського району запідозрено факт неякісної риби, яка була поставлена постачальником Хотинського району  згідно договору. Директором НВК для з’ясування обставин було викликано державних інспекторів Хотинського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Чернівецькій області. Державними інспекторами Держпродспоживслужби при виїзді у вищезазначений НВК встановлено, що риба морожена із…

Детальніше

Привітання

Шановні колеги!   Щиросердечно вітаю Вас з професійним святом Днем працівників державної санітарно – епідеміологічної служби! Протягом десятиліть санітарно-епідеміологічна служба залишається ефективною і надійною державною структурою національної безпеки держави. Прийміть слова вдячності за гідну працю на благо людей і забезпечення санітарно-епідеміологічного благополуччя населення нашої країни, яке завжди було і є пріоритетом державної політики. Бажаю Вам,…

Детальніше

Оперативна інформація щодо ситуації з спалахом гострих кишкових інфекцій після весілля в закладі громадського харчування в смт. Красноїльськ

Головне управління Держпродспоживслужби в Чернівецькій області інформує. Відповідно до отриманої оперативної інформації  від Державної установи «Чернівецькій обласний лабораторний центр Міністерства охорони  здоров’я України» кількість захворілих 16 осіб, з них 4 дітей, які 29.09.2019 вживали страви на весіллі в закладі ресторанного господарства в смт. Красноїльськ, Сторожинецького району, Чернівецької області.  Всіх захворілих госпіталізовано до КНП «Сторожинецька центральна районна…

Детальніше

Оперативна інформація щодо ситуації з спалахом гострих кишкових інфекцій після весілля в закладі громадського харчування в смт. Путила.

Головне управління Держпродспоживслужби в Чернівецькій області інформує. Відповідно до оперативної інформації отриманої від Державної установи «Чернівецькій обласний лабораторний центр» МОЗ України зареєстровано 86 випадків захворювання на гострі кишкові інфекції, з них 28 дітей, після весілля 29.09.-30.09.2019 року в закладі громадського харчування в смт. Путила. Фахівцями Головного управління спільно з ДУ «Чернівецькій обласний лабораторний центр» МОЗ…

Детальніше