Фахівці Держпродспоживслужби перевірили 86 об’єктів: на 46 з них виявили порушення санітарних вимог

Спеціалісти Головного управління Держпродспоживслужби в Чернівецькій області здійснюють профілактичні та протиепідемічні заходи на об’єктах нагляду з метою запобігання поширенню коронавірусу. Під час інспектувань фахівці керуються постановами головного державного санітарного лікаря України №№ 14, 16, 17, 18, 20. Перевіряють дотримання карантинних вимог на ринках, у закладах торгівлі продовольчими та непродовольчими товарами, громадського харчування, перукарнях і салонах…

Детальніше

Понад третина закладів на Буковині нехтують санітарними вимогами під час карантину

У Чернівецькій області виявили 234 порушення санітарних та карантинних вимог у магазинах, на ринках та в закладах сфери побутового обслуговування. Мобільні групи провели понад 600 перевірок. Про це під час прямого етеру у програмі “Тема дня” на телеканалі UA: Буковина повідомив начальник відділу санітарно-епідеміологічного нагляду та організації розслідувань спалахів захворювань Головного управління Держпродспоживслужби в Чернівецькій…

Детальніше

На Буковині триває моніторинг об’єктів нагляду щодо дотримання протиепідемічних заходів

Спеціалісти Головного управління Держпродспоживслужби в Чернівецькій області здійснюють профілактичні та протиепідемічні заходи на об’єктах нагляду з метою запобігти поширенню корона вірусу. Під час інспектувань фахівці керуються постановами головного державного санітарного лікаря України №№ 14, 16, 17, 18, 20. Перевіряють дотримання карантинних вимог на ринках, у закладах торгівлі продовольчими та непродовольчими товарами, громадського харчування, перукарнях і салонах…

Детальніше

Увага! У м’ясі птиці, імпортованому з Польщі, виявлено сальмонелу

Керуючись інформаційним повідомленням системи швидкого реагування по харчових продуктах та кормах (RASFF) від 27 травня 2020 року № 2020. 2045-fuр 1 щодо виявлення SalmonellaEnterica ser. Enteritidis (presente 25/G) в охолодженому м’ясі птиці з Польщі (виробництво: Zaklady Miesne “Сzaplicki” Sp. z o.o., PL 14134304 WE, Mlawa) до Словаччини (зберігання: LIDL Slovenska Republika v.o.s., Zaborsk; роздрібний продавець:…

Детальніше

До уваги суб’єктів насінництва та розсадництва – розпочинається польове оцінювання 2020 року

Відділ контролю в насінництві та розсадництві управління фітосанітарної безпеки ГУ Держпродспоживслужби в Чернівецькій області нагадує зареєстрованим виробникам насіння й садивного матеріалупро своєчасне проведення польового оцінювання сортових насінницьких посівів, багаторічних насаджень плодових, ягідних, горіхоплідних та інших культур. Згідно зі статтями 15 та 17 Закону України “Про насіння і садивний матеріал”, насіння й садивний матеріал вводять в…

Детальніше

Санітарний стан транспорту для перевезення медиків на роботу контролюють фахівці Держпродспоживслужби

Протягом минулого тижня, з 25 по 31 травня, в Чернівецькій області для перевезення медпрацівників на робочі місця було залучено 95 одиниць спецтранспорту: 48 тролейбусів, 38 шкільних автобусів, 2 рейсові автобуси м. Чернівці, 1 автобус ПП “Остриця-Транс”, 3 – ПП Чевка І. П., 1 автобус Глибоцької ЦРЛ та по 1 – Глибоцької й Тереблеченської ОТГ. У…

Детальніше

Протягом вихідних на Буковині зафіксували порушення протиепідемічних вимог на 21 об’єкті

Органи місцевого самоврядування сформували мобільні групи, до складу яких увійшли, зокрема, спеціалісти Головного управління Держпродспоживслужби в Чернівецькій області.  Основним їхнім завданням є контроль за дотриманням протиепідемічних заходів суб’єктами господарювання, згідно з постановами головного державного санітарного лікаря України №№ 14, 16, 17, 18, 20 на агропродовольчих ринках, у закладах торгівлі продовольчими й непродовольчими товарами, громадського харчування,…

Детальніше

Мобільні групи перевіряють суб’єктів господарювання: на 40 об’єктах зафіксовані порушення

Органи місцевого самоврядування сформували мобільні групи, до складу яких увійшли, зокрема, спеціалісти Головного управління Держпродспоживслужби в Чернівецькій області.  Основним їхнім завданням є контроль дотримання протиепідемічних заходів суб’єктами господарювання, згідно з постановами головного державного санітарного лікаря України №№ 14, 16, 17, 18, 20 на агропродовольчих ринках, у закладах торгівлі продовольчими й непродовольчими товарами, громадського харчування, перукарнях…

Детальніше

Часті зливи на Буковині можуть спричинити забруднення джерел водопостачання: як уникнути спалаху інфекційних захворювань

У зв’язку з інтенсивними та затяжними опадами, в Чернівецькій області спостерігається підняття рівнів річок, що може призвести до підтоплення та забруднення джерел централізованого й децентралізованого водопостачання, громадських та індивідуальних колодязів, присадибних ділянок, господарських дворів, зокрема вигрібних ям, надвірних вбиралень, гноєсховищ. Тож існує ризик спалаху інфекційних захворювань через забруднення води в криницях та інших джерелах водопостачання.…

Детальніше