Державний контроль за регульованими цінами

Основним напрямком роботи Сектору контролю за регульованими цінами  Головного управління Держпродспоживслужби в Чернівецькій області є здійснення державного контролю за дотримання вимог щодо формування, встановлення та застосування державних регульованих цін. Повноваження, права та обов’язки посадових осіб, які здійснюють державний контроль у сфері ціноутворення, визначаються Законами України «Про ціни та ціноутворення» та «Про основні засади державного нагляду…

Детальніше

Вдосконалення знань офіційних лікарів по питаннях впровадження системи НАССР

26 січня 2017 року в залі  засідань  Головного управління Держпродспоживслужби в Чернівецькій області  відбулася нарада – семінар  на тему: «Вимоги щодо розробки, впровадження та застосування постійно діючих процедур заснованих на принципах Системи управління безпечністю харчових продуктів (НАССР)». В семінарі прийняли участь уповноважені лікарі ветеринарної медицини переробних підприємств та спеціалісти ветеринарної медицини, які здійснюють постійний державний…

Детальніше

Забезпечення епізоотичного благополуччя в птахівництві – одне із головних завдань Держпродспоживслужби Буковини.

20  та 24 січня 2017 року в Головному управління Держ-продспоживслужби в Чернівецькій області  відбулися   семінари- наради по дотримання ветеринарно-санітарних вимог суб’єктами господарської діяльності, які займаються інкубацією яєць, утриманням, підрощенням та реалізацією птиці на території Чернівецької області. У роботі семінарів взяли участь  в.о.начальників управлінь Держпродспоживслужби   в     районах, начальники районних державних лікарень ветеринарної медицини, керівники підприємств,  уповноважені…

Детальніше

Щодо проведення семінару-навчання по птахівництву

20 січня 2017 року в Головному управління Держпродспоживслужби в Чернівецькій області за адресою вул.Сторожинецька, 115, м.Чернівці відбудеться  нарада-семінар на тему: “Дотримання ветеринарно-санітарних вимог з метою недопущення занесення високопатогенного грипу птиці  на птахофабрики  Чернівецької області”   згідно плану, що додається. На нараду запрошуються в.о.начальників управлінь Держпродспоживслужби  в Новоселицькому, Заставнівському, Глибоцькому, Герцаївському, Хотинському, Сторожинецькому , Кіцманському  районах ,…

Детальніше

Відбір зразків для фітосанітарної експертизи здійснюється згідно ДСТУ

ДСТУ 3355—96 ДЕРЖАВНИЙ СТАНДАРТ УКРАЇНИ   ПРОДУКЦІЯ СІЛЬСЬКОГОСПОДАРСЬКА РОСЛИННА Методи відбору проб у процесі карантинного огляду та експертизи ПРОДУКЦИЯ СЕЛЬСКОХОЗЯЙСТВЕННАЯ РАСТИТЕЛЬНАЯ Методы отбора проб при карантинном досмотре и экспертизе AGRICULTURВL PRODUCTS OF PLANT Technigue of inspection and sampling for guarantine examination and expertise   Чинний від 1997-07-01   ГАЛУЗЬ ВИКОРИСТАННЯ 1.1. Стандарт поширюється на продукцію…

Детальніше

Запровадження принципів системи НАССР на підприємствах по виробництву харчових продуктів – законодавча вимога

Спеціалістами Головного управління Держпродспоживслужби в Чернівецькій області проведена значна робота з інформування операторів ринку харчових продуктів з питань харчового законодавства, зокрема: проводились семінари, інформування в засобах масової інформації, надавались консультації з питань дотриманні гігієнічних вимог, простежуваності, маркування, впровадження принципів системи НАССР, вимог щодо експорту та імпорту харчових продуктів. На сьогоднішній день не всі оператори ринку…

Детальніше

Як уникнути обмороження та переохолодження?

У зв’язку зі прогнозованим значним зниженням температури в Україні та області необхідно знати основні симптоми та заходи щодо профілактики переохолодження. Необхідно перше за все тепло одягатися. Доречно одягнути кілька легких кофт замість однієї теплої, бо якщо стане жарко, завжди можна зняти одну з них. Одяг має бути вільним. Обов’язково необхідно захищати відкриті ділянки шкіри — вдягати…

Детальніше

Чим небезпечний ботулізм ?

В останні роки відзначають тенденцію до зростання захворюваності на ботулізм, що обумовлено зростаючими темпами і стихійністю консервування різноманітних видів продуктів у домашніх умовах. Ботулізм – це дуже небезпечне, в більшості випадків смертельне гостре інфекційне захворювання, пов’язане з вживанням в їжу продуктів, що містять токсини ботулізму і характеризується важким ураженням нервової системи зі слабкістю скелетних і…

Детальніше

Як вберегтися від алкогольного отруєння

Пияцтво в Україні залишається гострою соціально – культурною проблемою, яка набуває ознак національної епідемії. В країні щороку через алкоголь помирають понад 40 тисяч українців. Це 3 – 4 тисяч отруєнь алкоголем і його сурогатами, 8 тисяч кардіопатій, решта – це всі інші захворювання а також нещасні випадки, які трапляються через надмірне вживання алкоголю: пожежі, спричинені курінням…

Детальніше