Як уникнути сонячних опіків та що робити, якщо шкіра таки обгоріла

У спекотну пору треба бути вкрай обережними, адже палюче сонце негативно впливає на шкіру.   Найнебезпечніший період – з 10:00 до 14:00, бо сонячне випромінювання в цей час дуже активне. Сонячні опіки з’являються внаслідок впливу ультрафіолетових променів. Ступені ураження шкіри різні: від легкого почервоніння і незначного припухання до утворення множинних великих пухирів із прозорим або…

Детальніше

Якість води водоймищ погіршилась

Головне управління Держпродспоживслужби в Чернівецькій області інформує, що для безпечного відпочинку населення створені умови на 8 місцях масового відпочинку людей (пляжах), а саме: Чернівецький міський пляж; «Берег любові»  с.Бобівці, «Аква-Плюс» с.Кам’яна, «Рутка» с. Великий Кучурів Сторожинецького району;  «Сонячний берег» та пляж №1 ТРК «Сонячна долина» ПП Родничок Тревел» с.Бояни, «Хвиля» с. Магала Новоселицького району та …

Детальніше

У Держпродспоживслужбі розраховують на затвердження правил органічного виробництва і уніфікованої форми акту ближчим часом

З початку серпня поточного року в Україні ринок органічної продукції працюватиме за новини правилами, що запроваджуються законом «Про основні принципи та вимоги до органічного виробництва, обігу та маркування органічної продукції». Реалізації норм зазначеного закону була присвячена дискусія в рамках XI Міжнародної агропромислової виставки «Агропорт» та форуму з розвитку фермерства, яка відбулася 18 липня 2019 року…

Детальніше

В Україні з’явилась база небезпечних товарів

Тепер кожен споживач має можливість перевірити безпечність продукції, яка його цікавить.   Міністерство економічного розвитку й торгівлі запустило базу небезпечної нехарчової продукції https://uvaga.gov.ua/uk/Main/Category/Category . За даними відомства, цей ресурс є українським аналогом європейського Rapex. Завдяки цій базі споживач має можливість перевірити безпечність продукції, яка його цікавить. Зараз там уже є інформація про декілька дитячих товарів. Зокрема…

Детальніше

До уваги мамочок та татусів. Як вибрати корисну іграшку для дитини

Діти це наше майбутнє! Тому важливу роль для їх розвитку відіграють різноманітні іграшки. Іграшка – це своєрідна книга, читаючи яку дитина дізнається про навколишній світ. Розмаїття дитячих іграшок, представлених сьогодні у торговельній мережі, не тільки радує маленьких споживачів, але і приємно дивує їхніх батьків, які намагаються дати своєму малюку все найкраще. Слід пам’ятати, що іграшки…

Детальніше

Виявлено ряд порушень законодавства про захист прав споживачів

Спеціалістами відділу ринкового нагляду Управління захисту споживачів Головного управління Держпродспоживслужби в Чернівецькій області, протягом I півріччя 2019 року проведено 35 перевірок характеристик продукції, з яких 32 планові перевірки, 3 позапланові перевірки, та 1  перевірка стану виконання рішень. В ході проведення перевірок виявлені порушення встановлених вимог законодавства по 27 одиницям продукції у 16 суб’єктів господарювання, а…

Детальніше

Харчові отруєння як результат антисанітарії. Що таке стафілокок і звідки він береться?

На Буковині під час лабораторних досліджень харчових продуктів (зокрема молока та м’ясо-ковбасних виробів) нерідко виявляють стафілокок. Особливо це стосується продукції нібито виготовленої в домашніх умовах. Стафілококи – це бактерії, які є однією  з головних причин харчових отруєнь. Їх є понад сто відомих видів. Найбільш патогенним (здатним викликати захворювання) є золотистий стафілокок. Розповсюджується як повітряно-крапельним (при…

Детальніше

Шановні прочани Буковинської землі просимо дотримуватись правил безпеки під час паломництва

Спекотна погода, тривале перебування під палючим сонцем та інші несприятливі фактори навколишнього середовища можуть суттєво зіпсувати похід. На території Буковини прочани влаштовують паломництво до благодатних місць із надією духовно очиститись та здобути просвітлення. Однак ці походи довготривалі та виснажливі фізично. Складна метеорологічна ситуація, підвищена денна температура, можливість сильних опадів, тривале перебування під палючим сонцем та…

Детальніше

«ЧАС СПЛИВАЄ ….НАССР 100 % – у кожного оператора ринку»

З січня 2019 року усі підприємства і заклади харчування, які випускають власні вироби, повинні запровадити систему управління ризиками у галузі виробництва харчової продукції. Печете хліб, виробляєте власні ковбаси, чи робите сири? Вивчайте вимоги до управління якістю і безпечністю продукції та впроваджуйте їх у себе на виробництві – або ж готуйтеся до великих штрафів. Чи справді ця система…

Детальніше