Андрій Жук: Від ефективності роботи фітосанітарних інспекторів залежить розвиток міжнародної торгівлі України

Питання фітосанітарної безпеки, карантину, захисту рослин, нагляду в насінництві та розсадництві та охорона прав на сорти рослин – ряд з важливих напрямків діяльності Держпродспоживслужби. Від ефективності роботи кожного спеціаліста названих напрямків залежить фітосанітарне благополуччя України та розвиток міжнародної торгівлі. На цьому наголосив Перший заступник Голови Держпродспоживслужби Андрій Жук під час наради «Про підсумки роботи щодо…

Детальніше

Проведено розширене засідання колегії ГУ Держпродспоживслужби в Чернівецькій області

10 серпня 2018 року в Головному  управлінні Держпродспоживслужби в Чернівецькій області  проведено  розширене засідання колегії ГУ Держпродспоживслужби в Чернівецькій області “Про підсумки роботи Держпродспоживслужби  Чернівецької області за І півріччя 2018 року та завдання на II півріччя 2018 року”. В засіданні колегії взяли участь керівники та начальники відділів структурних підрозділів, керівники районних та міського управління  Головного…

Детальніше

Привітання Першого заступника Голови Держпродспоживслужби Андрія Жука з нагоди Дня працівника ветеринарної медицини

Сердечно вітаю вас із професійним святом – Днем працівника ветеринарної медицини. Приємно усвідомлювати, що люди, які працюють у цій галузі медицини, – віддані своїй професії, і робота для вас – це покликання, вічний неспокій, щоденна копітка праця і разом з цим – це почуття гідності та задоволення від результатів. Фахівці ветеринарної медицини завжди відзначаються професіоналізмом,…

Детальніше

Привітання Голови Держпродспоживслужби Володимира Лапи з Днем працівників ветеринарної медицини

Від імені Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів та від себе особисто щиро вітаю вас із професійним святом – Днем працівників ветеринарної медицини! Спеціалісти ветеринарної галузі завжди користувалися великою повагою за професіоналізм, відповідальність та відданість своїй справі. Ви дбаєте про здоров’я нації, забезпечуєте населення високоякісною продукцією, гарантуєте ветеринарно-санітарну безпеку продуктів…

Детальніше

Ситуація з АЧС в Європі ускладнилася

Епізоотична ситуація щодо поширення африканської чуми свиней (АЧС) у Європі залишається складною. Тенденція до погіршення простежується впродовж 2018 року, а особливо – за результатами липня поточного року. Відповідно до інформації Європейської системи нотифікації про хвороби тварин (ADNS) найбільше випадків серед домашніх тварин впродовж року фіксується у Румунії та Польщі. Так, наприклад, у Польщі з 1…

Детальніше

Будьмо УВАЖНІ при покупці їжі швидкого приготування

У зв’язку з  масовим отруєнням шаурмою в місті Києві та для попередження  можливості  захворювання на гострі кишкові інфекції Головне управління Держпродспоживслужби в Чернівецькій області проводить моніторингові обстеження  торгових точок по продажу шаурми в м.Чернівці та області спільно з керівництвом  ринків, внутрішніми контролюючими інспекціями, які  відповідають за безпечність продуктів харчування на ринках. Станом на 07.08.2018 року …

Детальніше

Державні інспектори ГУ Держпродспоживслужби в Чернівецькій області проведуть моніторинг закладів швидкого харчування.

На виконання доручення Голови Держпродспоживслужби В.І.Лапи з метою недопущення ускладнення санітарно-епідемічної ситуації щодо захворюваності на гострі кишкові інфекції та харчові отруєння серед населення Чернівецької області, пов’язаної з вживанням шаурми та інших харчових продуктів швидкого приготування, державними інспекторами районних, міського управлінь Головного управління Держпродспоживслужби в Чернівецькій  області буде проведено моніторинг закладів швидкого харчування на території області.…

Детальніше

Хто і в який спосіб має право займатися господарською діяльністю з громадського харчування

  Упродовж останнього часу в Україні спостерігається збільшення кількості закладів громадського харчування, до яких можна віднести не лише ресторани чи кав’ярні, але й кіоски з продажу вуличної їжі. Відповідно, питання безпечності придбаних там страв та захист прав споживачів набуває все більшої актуальності, зокрема в контексті зростаючої динаміки спалахів харчових отруєнь. Тому для розуміння процесу організації…

Детальніше

Державний контроль ГУ Держпродспоживслужби щодо реалізації фальсифікованого масла.

Державні інспектори  Головного управління Держпродспоживслужби в Чернівецькій області провели моніторингові перевірки щодо  реалізації масла селянського солодковершкового таких виробників, як: ПВП “Молокозавод Карпати”, ТОВ “Техмолпром”, ТОВ “Гадячсир”, ТОВ “Лозівський молочний завод” та ТОВ “Полтавамолпрод”. Моніторинговими перевірками охоплено 97 магазинів, 5 гуртівень та   86 торгових точок на агропродовольчих ринках, по результатах яких  не було виявлено  масла вище…

Детальніше